torstai 16. huhtikuuta 2015

Semper fidelis

Vain eheä sielu voi vastata eheän sielun kutsuun. Emme me ole toisiamme kantamassa läpi elämän, vain tukemassa. Kumpikin meistä seisoo vakaalla perustalla, kyeten kohtaamaan sateen ja tuulen.

Minä antaisin vuoksesi pois ylpeyteni, polttaisin metsät ja suolaisin pellot. Minä tasoittaisin vuoret ja täyttäisin ojat, vain jotta kykenisit kulkemaan vaivatta.  Ja kulkiessasi herätät sairaan ja kuolevan luonnon viimeiseen hohtoonsa, kutsuen sen huutamaan kanssasi elämän villiä iloa.

Meidän sielumme ovat yhtä, meidän kehomme ovat yhtä. Kohotamme yksissä tuumin kätemme horisontissa siintävää hämärää vastaan. 

Sinä ja minä jaamme toisillemme liekkiemme valon. Kun minun tuleni heikkenee, tanssii sinun yhä auringon viime säteissä. Ja kun sinun nuotiosi uhkaa sammua, nousee poltteeni kohtaamaan hiipivän epätoivon. 

Olet valoni varjoisassa maassa, olet tähteni pimeimmässä yössä

Rakastan sinua.



torstai 2. huhtikuuta 2015

Relinquo

Sinä kysyit, ja minä vastasin. Eivätkö ne voisi jo sammuttaa noita valoja? Yläkerran kakarat ovat huutaneet kohta kolme tuntia. Öisen kaupungin melu tunkee ikkunasta, tuoden mukanaan rappion lemun. Se muistuttaa meidän edelleen olevan osa tätä maailmaa, ja vastuussa siitä. Hassu juttu tuo vastuu maailmasta. Se on sysätty meille noin vain, se ja vastuu eläimistä.

Kysyttiinkö sulta lupaa? 
Ei multakaan. 

Ja jos syöt tehotuotannolla tuotettujen eläinten lihaa, olet moraaliton sika.

Hivenen outoa haukkua siaksi, eikö? Kun eikös äsken todettu että niistä juuri täytyy pitää huolta? Kai meidän moraaliset kompassit osoittavat eri suuntaan, tosin epäilen että sinun on rikki. Ehkä se liittyy viattomaan illuusioon absoluuttisesta hyvästä ja pahasta? Minulta meni usko siihen aikaa sitten, etkö sinäkin voisi yrittää ymmärtää sitä harmaata aluetta?

Ihmisiä on leimattu hirviöiksi kautta maailmanhistorian. 
Kuinka lapsenomaista.

Yläkerran penskat huutavat yhä. Kasvavat kieroon sinun kommenttisi mukaan. Pidän suuni kiinni, itse en ole lapsia koskaan kasvattanut. Joku juoppo huutaa kadulla, tuollaisiksi ne sitten muuttuvat heti kun vain parta alkaa kasvaa. Niinpä niin. Sinulla on selvä visio tulevaisuudesta. Eihän me lapsia, ei ainakaan täällä. Minä lupasin että ei täällä, mennään maalle. Pontikka voittaa kaupungit hienot viinat. Ei kun omat kasvatetaan hyvin, sinä tuhahdat. Mutta mikä on hyvää ja kuka sen määrittää?